Terug

Volg Hart van Nederland

Het gaat sneeuwen! Hier moet je zijn voor de sneeuwpret

Het gaat sneeuwen! Hier moet je zijn voor de sneeuwpret

Weerbericht

17 jan 2024, 07:52

Het gaat woensdag flink sneeuwen in het zuiden van het land. In Zuid-Limburg kan zelfs tot 15 centimeter sneeuw vallen. In het noordwesten is er kans op regen, waardoor het glad kan worden.

In de rest van het land blijft het droog en breekt af en toe de zon door. In Zuid-Limburg wordt het -2 graden. In de rest van het land gelden temperaturen rond het nulpunt. Op de Wadden wordt het 5 graden.

Voor de grootste sneeuwpret moet je naar het zuiden van Limburg. Daar valt 5 tot 10 centimeter sneeuw. In de heuvels kan er zelfs een laag van 15 centimeter komen te liggen.

Code geel

Op de wegen is kans op gladheid, doordat het vannacht gevroren heeft. Daarom heeft het KNMI code geel afgegeven tot woensdagmiddag 13.00 uur. Met name in het zuidoosten van het land is er plaatselijk kans op gladde wegen. Het is dus verstandig om voorzichtig te rijden.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.