Terug

Volg Hart van Nederland

Bereid je voor op wind en regen, zaterdag winterse buien

Bereid je voor op wind en regen, zaterdag winterse buien

Weerbericht

7 apr 2022, 07:43

De komende dagen vallen we van de regen in de drup. Donderdag kan het flink gaan stormen en ook in het weekend wachten enkele winterse buien, meldt Weer.nl.

Donderdag staat in het teken van regen en wind, die vanaf de ochtend vanuit het westen over het land trekken. Het wordt zo'n 10 tot 12 graden. Aan zee kan het stormachtig zijn met in de loop van de dag zelfs windvlagen van 100 kilometer per uur. 's Avonds blijft het onstuimig met veel wind en buien, maar in de nacht keert geleidelijk de rust terug.

Vrijdag is het iets beter. Vooral in de ochtend komt de zon af en toe door. Mogelijk valt in het uiterste zuiden van Limburg nog wat regen, maar het blijft voornamelijk droog. Wel is het vrij koud voor de tijd van het jaar, 9 tot 10 graden.

Eerst winterse buien, dan 20 graden

Zaterdag ontstaan in de loop van de dag enkele winterse buien. Volgens Weer.nl moeten we ons opmaken voor hagel en natte sneeuw. Het wordt overdag niet warmen dan 8 tot 10 graden.

Zondag klaart het een beetje op, al kan lokaal nog een enkele bui vallen. Wel stijgt de temperatuur overdag weer een beetje, in het zuiden kan het 14 graden worden. In de nacht naar maandag keldert deze weer flink, het gaat op grote schaal licht vriezen.

Die trend van stijgende temperaturen overdag zet zich komende week verder voort. Dinsdag of woensdag zou de grens van 20 graden weer in het zicht kunnen komen. Weer.nl spreekt van "behoorlijk fraai lenteweer", met ook nog eens aardig wat ruimte voor de zon.

Beeld ter illustratie, via ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.