Terug

Volg Hart van Nederland

Nog even doorbijten: beter weer op komst

Weerbericht

3 aug 2023, 10:17

Na een reeks kletsnatte zomerdagen lijkt het erop dat het volgende week eindelijk weer wat droger wordt en we de zon weer wat vaker te zien krijgen. Maar voordat het zover is, moeten we ons nog door een paar zeer wisselvallige en vooral in het weekend ook koele zomerdagen heen werken. Dat voorspelt Weer.nl.

Donderdagochtend bevinden de meest actieve buien zich boven de zuidelijke helft van het land. In de omgeving van Arnhem en Nijmegen hadden die buien op veel plaatsen sinds middernacht ook alweer tussen 15 en 25 millimeter aan regen achtergelaten.

Einde van de dag droger

Het natte weer wordt veroorzaakt door een lagedrukgebied dat langzaam over het noorden van Nederland naar het noordoosten trekt. De buien in het zuiden trekken daarbij naar het oosten weg, maar vanaf de Noordzee komen er nieuwe buien achteraan. Die houden vooral in het binnenland tot in de eerste helft van de middag aan.

In het westen wordt het vanaf dat moment droger en komt de zon er vaker door. En later in de middag en in de avond breiden die opklaringen zich verder over het land uit. De noordwestenwind is aan zee krachtig en af en toe hard, met mogelijk ook een zware windstoot, en het wordt vanmiddag niet warmer dan 18 tot 21 graden.

Meer zon en een paar buien

Donderdagavond en -nacht is het op de meeste plaatsen droog en komen brede opklaringen voor. Bij een snel afnemende wind dalen de temperaturen op de koudste plaatsen tot rond 12 graden. Alleen aan zee valt nog een lokale bui.

Vrijdag ziet het weer er wat opener uit dan we van de laatste tijd gewend waren. Vooral in de ochtend komt de zon er behoorlijk door, later ontstaan stapelwolken en in de middag kunnen vooral in het binnenland ook weer een paar buien vallen. De noordwestelijke wind is aan zee eerst nog af en toe vrij krachtig, en dus een stuk minder sterk dan de laatste tijd, en de temperaturen komen in de middag rond 20 graden uit.

Dip in het weekend

Ziet het er morgen dus even wat beter uit, in het weekend zakken we weer behoorlijk terug. Een nieuw lagedrukgebied komt onze kant op en brengt storingen met zich mee. Zowel zaterdag als zondag brengen die een bewolkt weerbeeld met af en toe regen of buien. Soms kunnen dat flinke buien zijn, met ook onweer.

Door alle regen vertrekken campinggasten eerder:

Kamperen is kramperen door de regen
1:15
Kamperen is kramperen door de regen

Tussendoor is er geen of nauwelijks ruimte voor de zon. Zaterdag waait hierbij een straffe zuidelijke tot zuidwestelijke wind, zondag draait de wind naar west tot noordwest. Beide dagen wordt niet warmer dan ongeveer 17 graden.

Beter weer op komst

De eerste helft van volgende week lijkt nog wisselvallig en relatief koel te verlopen, maar in de loop van de week belooft het veel zonniger, droger en warmer te worden. Dat lijkt allemaal te gaan gebeuren vanaf donderdag, maar met een beetje geluk kunnen we woensdag en misschien zelfs dinsdag al genieten van zonnige weer.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.