Terug

Volg Hart van Nederland

Zomerse hitte komt naar ons toe: kwik stijgt naar 26 graden

Weerbericht

16 mei 2023, 09:59

Een zomers warm welkom wacht ons dit weekend, voorspelt Weer.nl. Het hogedrukgebied dat momenteel zijn grip op onze omgeving versterkt, belooft een aantal rustige, droge dagen, gevuld met flink wat zon en stijgende temperaturen. Hoewel de nachten in eerste instantie nog koud zijn, met zelfs kans op nachtvorst, zullen we tegen het weekend de kou verruilen voor zomerse temperaturen die ruim boven de 20 graden uitkomen. Zondag kan het binnenland zelfs een zomerse 26 graden bereiken.

Dinsdagochtend is het op veel plekken droog met veel zonlicht, ondanks enkele wolkenvelden die over het land trekken. Het noorden krijgt wat meer bewolking met kans op een bui, terwijl de rest van het land droog blijft. De noordwestenwind blijft fris, met temperaturen variërend van 12 graden aan de noordkust tot 15 graden in het zuidoosten.

Bekijk de weerverwachting voor de komende dagen:

Weerbericht dinsdag 16 mei 2023
1:29
Weerbericht dinsdag 16 mei 2023

Woensdag belooft een stralende lentedag te worden. Enkele lage wolkenvelden kunnen in de vroege ochtend nog aanwezig zijn, maar na het verdwijnen hiervan wordt het flink zonnig en wordt het 14 graden in het midden van het land tot 17 graden in Limburg. De noordenwind blijft matig, maar uit de wind in de zon is het aangenaam.

De nacht naar Hemelvaartsdag markeert de komst van een hogedrukgebied boven het land, waardoor de wind wegvalt en de temperatuur vooral in het oosten en zuiden flink daalt, tot aan het vriespunt toe. De koude start op Hemelvaartsdag maakt al snel plaats voor zonnige opwarming en prima weer voor buitenactiviteiten.

Zomers weekend

Vrijdag wordt opnieuw aangenaam, met een lichte stijging van de temperaturen. Het weekend belooft dan de grote omslag: vanuit Centraal-Europa wordt warme lucht aangevoerd, waardoor zondag de eerste zomerse dag van het jaar kan worden met temperaturen tot 26 graden in het binnenland.

Het zomerse weer lijkt na het weekend nog even aan te houden, al neemt de kans op regen- en onweersbuien wel toe en lijkt de temperatuur na dinsdag weer te dalen.

Bovenstaande reportage was zaterdag 13 mei te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.