Terug

Volg Hart van Nederland

Droog en zonnig lenteweer in aantocht

Weerbericht

31 jan 2024, 10:21

De maand januari was door het zachte weer van de afgelopen tijd een fractie warmer dan gemiddeld in de afgelopen dertig jaar. En dat zachte weer houdt de komende dagen nog wel even aan. Sterker nog, na het weekend gaan de temperaturen nog verder omhoog.

Dat voorspelt meteoroloog Jordi Huirne. Donderdagochtend kan er in het oosten van het land misschien nog een spatje regen, maar over het algemeen blijft het droog. In de middag breekt vooral in het zuiden van het land de zon wat vaker door. De middagtemperatuur komt uit tussen de 7 tot 9 graden.

Lenteachtig

Donderdagavond en -nacht gaat het weer even regenen, maar die regen trek donderdag weg, waarna we een prachtige dag krijgen met flink wat zon. Het wordt opnieuw een beetje lenteachtig met temperaturen van zo'n 9 graden.

Na donderdag blijft het zacht en gaan de temperaturen nog verder omhoog. "Wij gaan zelfs richting de 12 graden na het weekend", vertelt Huirne. "Er is wel veel bewolking, soms een stevige wind en dan valt er ook af en toe een klein beetje regen, maar heel grote hoeveelheden worden voorlopig niet verwacht."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.