Terug

Volg Hart van Nederland

Weer zonnige dag voor de boeg, wel iets minder warm dan afgelopen dagen

Weerbericht

13 juni 2023, 08:14

Ook de komende dagen kunnen we blijven genieten van zonnig en warm weer, hoewel de temperaturen iets lager zullen zijn dan we de de afgelopen dagen gewend waren.

In de nacht is het flink afgekoeld, vooral in het binnenland. Het noordoosten registreerde de laagste temperatuur van 11 graden, terwijl de kustgebieden niet kouder werden dan 18 of 19 graden. Dit komt door de sterkere wind en de warmere lucht vanuit hogere luchtlagen die naar beneden werd gemengd.

Zomers tot tropisch warm

Volgens Weer.nl kunnen we ons ook vandaag opmaken voor een fraaie zomerse dag. Vandaag schijnt de zon volop met weinig activiteit in de lucht, behalve een paar stapelwolken. Het blijft droog en de temperatuur zal van noord naar zuid tussen de 25 en lokaal 30 graden liggen, met een matige oostelijke tot noordoostelijke wind die aan zee af en toe vrij krachtig kan zijn. Op de Waddeneilanden zal met 20 of 21 graden iets koeler zijn vanwege de noordoostenwind.

Vanavond blijft het nog lang warm en de temperaturen dalen 's nachts tot ongeveer 11 graden in het oosten en 16 graden in het westen van het land. De noordoostelijke wind is matig en aan zee af en toe vrij krachtig, maar neemt later in de nacht af, vooral in het binnenland.

Morgen wordt bijna een een-op-een-kopie van vandaag. Het wordt ook weer een zonnige dag met in de middag stapelwolken in het binnenland. Het blijft overal droog en de temperatuur zal vergelijkbaar zijn met vandaag, met 20 of 21 graden op de Wadden, 24 graden in het noorden, 26 graden in het midden en lokaal 28 graden in het zuiden van het land. Aan zee zal het iets koeler zijn.

Weinig verandering tot het weekend

Het droge en warme weer blijft ook na morgen aanhouden, maar er zullen kleine verschillen zijn. Op donderdag en vrijdag draait de wind meer naar het noorden, waardoor de temperaturen in het westen en noorden iets lager zullen zijn. Dieper landinwaarts zal er weinig verandering zijn vanwege de zwakke wind. Hier kunnen de temperaturen tussen de 26 en 28 graden blijven, terwijl de kustgebieden rond de 21 tot 24 graden liggen. Op de Wadden zal het kwik iets lager zijn.

In het weekend draait de wind weer naar het noordoosten en zal de bovenlucht wat warmer worden, vooral op zondag. Beide dagen blijven zonnig, met in de middag stapelwolken. Op zondag kan het overal weer een paar graden warmer worden en komt de tropische grens van 30 graden opnieuw in zicht in het zuiden van het land. Het noorden blijft nog steeds wat koeler

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.