Terug

Volg Hart van Nederland

Zomer maakt vandaag echt zijn comeback, bereid je voor op warmer weer

Weerbericht

9 aug 2023, 10:45

Het lijkt erop dat de zomer een comeback maakt. We kunnen het druilerige weer van de afgelopen tijd voor de komende tijd echt achter ons laten, verwacht Weer.nl. Hoewel we woensdag beginnen met een dik mistgordijn, vooral in het midden en zuiden van het land, belooft het een zonnige dag te worden.

Waar je in sommige delen van het land in de ochtend amper 200 meter ver kon kijken door de mist heeft de zon het roer overgenomen. In het noorden was het woensdagochtend al stralend weer. Gedurende de dag krijgt de zon vooral in het westen alle kans om te schijnen. Af en toe zal je wat sluierwolken zien en in het binnenland wat stapelwolken, maar deze wolken brengen geen regen met zich mee, verwachten de meteorologen.

Met een matig windje uit het westen wordt het een aangename dag. De thermometer kan oplopen tot zo'n 22 graden. In het zuiden wordt zelfs een knusse 23 graden verwacht.

Voor de avondliefhebbers: het blijft droog en helder. Een perfecte avond voor een wandeling of een terrasje. Maar houd wel je dekentje bij de hand, want woensdag- op donderdagnacht koelt het flink af. In het oosten kan de temperatuur zakken tot rond de 7 graden, terwijl het westen geniet van mildere nachttemperaturen rond de 12 graden.

Warmer weer in aantocht

Donderdag zet de opwaartse trend zich voort. De dag zal gevuld zijn met een combinatie van zon en wolken, maar de temperaturen gaan omhoog. En er is meer goed nieuws: vrijdag kunnen we bijna overal genieten van zomerse temperaturen rond de 25 graden. Pak die zonnebril maar alvast!

Alhoewel de kans op een buitje in het weekend toeneemt, blijft de zomerse stemming in de lucht hangen met aangename temperaturen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.