Terug

Volg Hart van Nederland

Let op: KNMI waarschuwt voor zeer dichte mist in bijna heel het land

Let op: KNMI waarschuwt voor zeer dichte mist in bijna heel het land

Weerbericht

9 dec 2020, 06:35

Het KNMI waarschuwt voor zeer dichte mist in het hele land, met uitzondering van Limburg, het noordwesten en noordoosten van Nederland. Het zicht is plaatselijk tussen de 50 en 200 meter. Daarom heeft het KNMI code geel afgegeven. De mist kan leiden tot slecht zicht en daardoor gevaarlijke rijomstandigheden. Het KNMI raadt bestuurders aan de snelheid aan te passen en voldoende afstand te houden. "Mist kan verraderlijk zijn door plotseling optreden", aldus het weerinstituut. Minder dan 50 meter zicht? Zet dan je mistachterlicht aan, aldus Rijkswaterstaat. Vanwege de dichte mist gaan veel spitsstroken niet open.

Nevel

De mist breidt zich de komende uren nog verder uit over Noord-Holland. In de tweede helft van de ochtend gaat de dichte mist geleidelijk over in nevel. https://twitter.com/RWSverkeersinfo/status/1336540752793448450 https://twitter.com/ANWBverkeer/status/1336540077598666752

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.