Terug

Volg Hart van Nederland

Vrachtwagen negeert rood kruis en ramt auto weginspecteur: 'Gesprongen voor zijn leven'

Weerbericht

30 dec 2020, 23:10

Een weginspecteur is woensdagavond aan de dood ontsnapt. Zijn voertuig werd geramd door een vrachtwagen op de snelweg. De chauffeur reed op dat moment over een afgesloten rijstrook en negeerde de rode kruisen.

De rijstrook was afgesloten, zodat de weginspecteur en een berger hun werk konden doen. Een berger en weginspecteur beveiligden rond 18:45 uur een pechgeval op de A2 ter hoogte van Zaltbommel richting Den Bosch. Tijdens de werkzaamheden zagen de weginspecteur en de berger een vrachtwagen op zich af komen rijden. Het tweetal kon nog maar net achter de vangrail springen.

Lichtgewond

De berger kwam met de schrik vrij, maar de weginspecteur raakte bij het incident lichtgewond. "Hij zat niet in het voertuig, maar moest alsnog springen voor zijn leven", vertelt Debby van Slegtenhorst van Rijkswaterstaat aan Hart van Nederland.    Het is nog niet duidelijk of de man naar het ziekenhuis moest. ''Hij is meteen opgevangen door zijn teamleider. Hij is zeker geschrokken'', vertelt Van Slegtenhorst. (Tekst gaat verder onder tweet)

https://twitter.com/RWSverkeersinfo/status/1344380425125433345

Appende bestuurder

Op beelden is duidelijk te zien dat de vrachtwagen het voertuig flink heeft beschadigd. Met een hoge snelheid is de vrachtwagen door de vangrail gereden en op het fietspad terechtgekomen. ''We zijn tot zeker 03.00 uur bezig met de afhandeling. Zo moet onder meer de vangrail hersteld worden'', vermeldt Rijkswaterstaat op hun website.

De politie heeft de vrachtwagenchauffeur aangehouden en deze wordt verhoord. Tegen de bestuurder is een proces verbaal opgemaakt.

Ooggetuige

Een bestuurder die achter de vrachtwagen reed zag het ongeluk gebeuren en is erg geschrokken. "De vrachtwagen had voldoende gelegenheid om van baan te wisselen. Zelf twee banen opgeschoven en zagen de vrachtwagen recht op de werkers af rijden. De wrakstukken vlogen om ons heen'', schrijft de ooggetuige op Twitter.

Verkeerscampagne

Eerder lanceerde Rijkswaterstaat de campagne #nietvoorniX. Hiermee wordt duidelijk gemaakt dat het negeren van rode kruisen gevaarlijk is. Ook wordt met de campagne benadrukt dat door het negeren van tekens de veiligheid van hulpdiensten en andere weggebruikers in gevaar wordt gebracht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.