Terug

Volg Hart van Nederland

Stralende zon tijdens paasweekend kan verraderlijk zijn: 'Smeren!'

Weerbericht

16 apr 2022, 10:11

Er staat ons een stralend paasweekend te wachten, met volop zon en weinig wind. Maandag kan het regionaal 20 graden worden. Aangezien de zon alweer aardig krachtig is, waarschuwt Weer.nl dat het verstandig is je goed in te smeren als je veel buiten bent. Dat advies geldt zeker tussen 12.00 en 15.00 uur.

De komende dagen is de UV-index bij onbewolkt weer 4. Dat betekent dat je huid gemiddeld na een half uur onbeschermd in de zon al kan verbranden, zegt het weerbureau. De huid is na het winterseizoen ook nog niet zo veel gewend. "Smeren is het devies."

"Een beetje UV-straling van de zon is goed voor je, voor de aanmaak van vitamine D, maar te veel is dus niet verstandig. Naast het verbranden (en sneller verouderen) van je huid, is te veel UV-straling ook slecht voor je ogen en is het de belangrijkste oorzaak van huidkanker", waarschuwt Weer.nl.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.