Terug

Volg Hart van Nederland

Steeds meer zon, maar aan de kust flinke windvlagen

Steeds meer zon, maar aan de kust flinke windvlagen

Weerbericht

4 dec 2020, 07:30

Met de barometer op heel laag en een lagedrukgebied dichtbij waait het vandaag vooral in onze kustgebieden flink door. De zuidelijke tot zuidoostelijke wind kan er een windkracht 7, op het water misschien wel even een windkracht 8 halen. Verder zijn aan zee windvlagen met snelheden tot 80 kilometer per uur mogelijk. Dat laat Weer.nl vrijdagochtend weten. In het binnenland haalt de wind en windkracht 5 tot 6 en zij de windvlagen minder sterk. Toch hoor je de wind af en toe goed door de bomen waaien. De regen, die bij het lagedrukgebied hoort, trekt in de ochtend al snel via het noorden het land uit. Daarna is het op de meeste plaatsen droog en laat de zon zich steeds vaker zien. Alleen aan de westkust kan nog een bui voorkomen. Het wordt 7 of 8 graden.

Goed vooruitzicht voor het weekend

Het weekend ziet er goed uit. Na een nacht met opklaringen hier en daar mist en op sommige plekken een graadje vorst, laat zaterdag de zon zich zien, afgewisseld door een  paar wolkenvelden. Het wordt  5 of 6 graden en er is niet veel wind. Ook zondag is het heel rustig met nu en dan zon, later op de dag vanuit het oosten ook meer wolken. In de nacht en vroege ochtend vriest het eerst licht, overdag komt de temperatuur uiteindelijk 4 of 5 graden in de plus. Beeld: Erica van Leeuwen – de Bruijn

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.