Terug

Volg Hart van Nederland

's Ochtends nog verraderlijk glad en code geel in oostelijke helft Nederland

Weerbericht

19 dec 2022, 06:23

Code oranje is maandagochtend beëindigd. Deze gold tot ongeveer 06.00 uur in het noorden en oosten van het land. Alleen in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland kan het tot 8.00 uur nog verraderlijk glad zijn door ijzel als gevolg van regenbuien die vallen op een bevroren ondergrond.

In de loop van de nacht van zondag op maandag trok het KNMI de weerwaarschuwing in voor kustprovincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland. In Flevoland, Utrecht, Limburg en Noord-Brabant is tot 7.00 uur nog code geel van kracht. De verwachting is dat ook in de provincies in de oostelijke helft van het land de temperatuur de komende uren zal stijgen waardoor de gladheid afneemt.

Het KNMI kondigde code oranje zondag af voor het hele land. Bij code oranje waarschuwt het weerinstituut dat er "grote kans is op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast", te zien in bovenstaande video. Mensen krijgen dan de oproep om zich voor te bereiden, bijvoorbeeld door binnen te blijven.

Bekijk het weerbericht van Weer.nl voor vandaag:

Weerbericht ochtend maandag 19 december 2022
1:32
Weerbericht ochtend maandag 19 december 2022

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.