Terug

Volg Hart van Nederland

Reizigers buiten EU moet negatieve coronatest overhandigen bij aankomst in Nederland

Reizigers buiten EU moet negatieve coronatest overhandigen bij aankomst in Nederland

Weerbericht

14 dec 2020, 16:35

Het wordt moeilijker voor mensen buiten de Europese Unie on maar Nederland af te reizen. Een deel van de reizigers moet vanaf 15 december vanaf 18.00 uur namelijk een negatieve testuitslag laten zien als ze Nederland inreizen. Het gaat om een reizigers uit landen van buiten het EU/Schengengebied dat niet op de lijst van veilige landen van de Europese Unie staat. Reizigers uit de landen Australië, Japan, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Zuid-Korea, Thailand, Uruguay, Singapore en China (als China ook weer Europese reizigers toelaat) vallen onder deze groep en moeten een negatieve test laten zien. Verder moeten zij ook een door de reiziger zelf ondergetekende verklaring overhandigen als zij per vliegtuig of per schip naar Nederland reizen.

Lijst kan nog aangepast worden

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft wel aan dat de lijst van veilige landen iedere moment kan veranderen. Nederlanders en andere EU-inwoners en hun familielieden die van buiten de EU-Schengen terugreizen naar hun thuisland hoeven geen negatieve coronatest en verklaring te overhandigen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.