Terug

Volg Hart van Nederland

Onweer en hagel houden huis in Nederland: bliksem ingeslagen, spekgladde wegen

Weerbericht

21 apr 2023, 21:49

Het onweer en zware weersomstandigheden zorgen voor flinke problemen in het land. Zo is een voetbalwedstrijd stilgelegd en is het spekglad op sommige wegen.

Door een hagelbui is het spekglad op de A12 en gebeurde er een ongeluk, meldt Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. De snelweg in de richting Utrecht is daarom dicht geweest nabij Wageningen, maar sinds 21.40 uur zijn twee rijstroken open. Door het ongeluk is er een file ontstaan. Beide verkeersdiensten raden automobilisten aan om te rijden via de A50 en de A15.

Omroep Gelderland meldt dat er door de gladheid op de A30 een auto in de vangrail terechtkwam. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege plaatselijke onweersbuien en windstoten. Rijkswaterstaat Verkeersinformatie waarschuwt weggebruikers rekening te houden met de omstandigheden.

Jaarbeurs ontruimd

De Jaarbeurs waar momenteel de Kamasutrabeurs wordt gehouden, is vanwege de weersomstandigheden ontruimd. Een kraan die in de buurt van het pand staat kan omvallen door de storm, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Volgens de zegsman heeft de Jaarbeurs zelf uit voorzorg besloten tot ontruiming en is dat niet op verzoek van de Veiligheidsregio.

Wedstrijden stilgelegd

De wedstrijd tussen Almere City FC en PEC Zwolle in de Keuken Kampioen Divisie is vrijdagavond vlak voor rust even stilgelegd. Scheidsrechter Jochem Kamphuis nam de beslissing vanwege onweer boven het stadion. Hij hervatte het duel na ongeveer 20 minuten. PEC Zwolle kan in het duel promoveren naar de Eredivisie, als het ten minste een punt haalt.

Meer wedstrijden hebben of hadden vrijdag last van het slechte weer. Ook Telstar - VVV-Venlo werd onderbroken. Verder begon het duel tussen FC Dordrecht - Jong AZ ruim een kwartier later, ook omdat er onweer was.

Bliksem ingeslagen

Onder meer in het Brabantse Rijen heeft op de Tuinstraat een blikseminslag plaatsgevonden in de zonnepanelen op het dak van een woning. Door de klap ontstond er ook brand. De bewoners waren zelf begonnen met blussen voordat de brandweer aankwam. Bij aankomst van de brandweer moest eerst een elektrische poort worden geopend, maar lukte dit niet doordat de stroom was uitgevallen.

Bekijk het hier:

Bliksem ingeslagen in Rijen
0:25
Bliksem ingeslagen in Rijen

Ook in de Valk bij Lunteren is de bliksem ingeslagen. Daar moest een boom eraan geloven:

Beeld: SQ Vision/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.