Terug

Volg Hart van Nederland

Ondergelopen kelders in Baarlo drijven bewoners tot wanhoop

Weerbericht

2 jan 2024, 21:07

Inwoners van de Kasteellaan in Baarlo kampen al weken met ernstige wateroverlast. Vakanties moeten worden geannuleerd en kerstdiners onderbroken.

Bewoners, waaronder Jim Caris en Ellen en Theo Verlinden, wijzen op een mogelijk gestegen grondwaterpeil en de vernielende activiteit van bevers in het gebied als oorzaken voor de ellende. Ondanks meldingen bij de gemeente Peel en Maas en het Waterschap Limburg blijven concrete oplossingen uit.

'Eigen verantwoordelijkheid'

Het Waterschap Limburg stelt dat een droge kelder de verantwoordelijkheid van de huiseigenaar is, wat tot ontevredenheid leidt bij de getroffen bewoners. De gemeente Peel en Maas wordt bekritiseerd door bewoners, die vinden dat hun specifieke situatie onvoldoende wordt meegenomen in het waterbeheerbeleid. Sommige bewoners denken na over juridische stappen, terwijl anderen zelfs overwegen hun woning te koop te zetten.

De bewoners vragen om concrete maatregelen om de wateroverlast te verminderen en wijzen op de negatieve impact van beveractiviteit. De gemeente wordt opgeroepen om meer aandacht te besteden aan de lokale omstandigheden, terwijl het Waterschap Limburg wordt gevraagd om de verantwoordelijkheid voor de waterproblemen te heroverwegen. De impasse lijkt voort te duren, en de bewoners zijn ten einde raad.

Waarde daalt

Uit onderzoek van de onafhankelijke woningtaxateur Calcase bleek onlangs dat de waarde van huizen in Nederland daalt door klimaatrisico's. Naast overstromingen neemt ook het risico op wateroverlast door hevige buien toe, wat kan leiden tot schade aan woningen. Iets meer dan 3 miljoen woningen lopen een risico op wateroverlast. Deze woningen hebben momenteel een totale woningwaarde van ruim 1,2 biljoen euro.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.