Terug

Volg Hart van Nederland

Nog even volhouden! Dit weekend eindelijk weer zon

Weerbericht

11 mei 2023, 13:31

We krijgen weer een weekend waar we qua lenteweer naar uit kunnen kijken! Aankomende zaterdag en zondag wordt het namelijk warm én zonnig. En de meesten van ons beginnen dat vrijdag al te merken.

Donderdagavond en -nacht moeten we nog even door de zure appel heen bijten: het blijft namelijk regenachtig. De temperatuur koelt af tot ongeveer 10 graden. Vrijdag blijft het in de zuidelijke provincies nog lang bewolkt maar de rest van Nederland kan de zonnebrillen tevoorschijn halen. In de noordelijke provincies worden zelfs 8 tot 10 zonuren verwacht. De temperatuur ligt tussen de 17 en 23 graden.

Ook in het weekend en volgende week maandag is het warm. Deze dagen komt de zon er behoorlijk door. In het zuidoosten ontstaan wel stapelwolken die tot een lokale regen- of onweersbui kunnen uitgroeien.

Lenteweer van korte duur

Maandag is de kans op buien daarbij het grootst. Vanaf dinsdag draait de wind naar noordelijke richtingen en dringt gevoelig koudere lucht het land binnen. De temperaturen gaan dan flink omlaag en het blijft licht wisselvallig. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.