Terug

Volg Hart van Nederland

Lente maakt volgende week eindelijk comeback

Lente maakt volgende week eindelijk comeback

Weerbericht

6 apr 2022, 09:22

Het is wisselvallig in Nederland en dat blijft het nog wel even. Vandaag, vooral later op de dag kan met name in het noorden en midden van het land flink wat regen vallen, meldt Weer.nl. Morgen zijn het midden en zuiden aan de beurt. Er volgen een paar koude dagen met soms een winterse bui. Maar goed nieuws: vanaf zondag wordt het droog en een stuk warmer.

Na de regen van gisteren, die vooral in het midden en zuiden op diverse plaatsen tussen 5 en 10 millimeter achterliet, was het de afgelopen nacht op veel plaatsen droog en zacht. De temperaturen kwamen niet beneden 8 of 9 graden uit. In het noorden waren de wolken wel dik genoeg voor af en toe een beetje regen of motregen.

Storing

De regen in het noorden hoort bij een storing die vandaag langzaam over het land naar het zuidoosten trekt. Is het in het zuiden nog lang droog, in het noorden en later ook in het midden valt al wel af en toe regen. In het zuiden komt de regen vanaf de tweede helft van de middag. Omdat de regenzone dan ook actiever wordt, kan het hier en daar even behoorlijk doorplenzen. Verder is een klap onweer niet uitgesloten.

De zuidwestelijke wind is boven land matig tot vrij krachtig en aan zee af en toe hard, met in het Waddengebied kans op windvlagen tot 75 kilometer per uur. Verder stijgen de temperaturen vandaag tot tussen 10 en in het zuiden lokaal 13 graden.

Flink wat wind

Vanavond en de komende nacht blijft het flink waaien. Aan zee is de wind nog steeds nu en dan hard met windvlagen tot 75 kilometer per uur en ook boven land kan het tot flinke windvlagen met snelheden tot 65 kilometer per uur komen. Verder vallen enkele buien, maar is het tussendoor ook langere tijd droog. Het koelt af tot ongeveer 7 graden. Tegen de ochtend begint het vanuit het zuidwesten opnieuw te regenen.

Morgen trekt een actieve randstoring over de zuidelijke naar het oosten. Daar regent het langere tijd en kunnen de neerslaghoeveelheden plaatselijk tot tussen 25 en 30 millimeter oplopen. In het noorden heeft de neerslag een buiiger karakter en kan tussendoor ook de zon zich nog even laten zien. Wel kan daar tijdens de buien korrelhagel voorkomen. De zuidwestelijke wind is aan zee en in Limburg krachtig tot soms hard, met windvlagen tot soms 75 kilometer per uur, in het midden en noorden waait het juist een tikkeltje minder hard. De temperatuur schommelt rond 9 of 10 graden.

Lagedrukgebied

Ook vrijdag ligt een storing in de buurt. Dit keer gaat het om een lagedrukgebied dat over het noorden van Frankrijk en over België naar het oostnoordoosten trekt. De bijbehorende regen lijkt ook Limburg te bereiken. Daar kan plaatselijk opnieuw meer dan 10 millimeter vallen. In de rest van het land wisselen wolken en de zon elkaar af en valt een enkele winterse bui. De wind draait van west naar noordwest en is in het algemeen zwak tot matig en de temperaturen zijn met waarden rond 8 of 9 graden laag voor april.

In het weekend volgt een weersverbetering. Zaterdag komt de zon er al vaker door en vallen enkele winterse buien. Zondag lijkt het op de meeste plaatsen droog te blijven en hebben we een afwisseling van wolken en zon. Is het zaterdag met temperaturen tussen 8 en 10 graden nog koud, zondag kan het na een nacht met in het binnenland lichte vorst al tussen 11 en 15 graden worden. De wind draait dan naar het zuidwesten.

Maandag 20 graden

Maandag is het droog en wisselen de zon en wolkenvelden elkaar af. De aangevoerde lucht is dan zo warm dat het kwik op veel plaatsen tot 20 graden stijgt. Dinsdag neemt de kans op een bui weliswaar toe, maar ook dan kan het in het zuiden 20 graden worden. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.