Terug

Volg Hart van Nederland

Lente barst nu echt los: komende dagen richting 22 graden

Weerbericht

2 mei 2023, 09:02

We moeten nog even een iets frisser dagje doorkomen, maar vanaf woensdag worden we verwend met een paar mooie lentedagen. Dat meldt Weer.nl.

Vooral de noordelijke provincies krijgen vandaag nog volop te maken met koudere lucht die vanuit het noorden ons land is binnengedrongen. Verder naar het zuiden is de dip in de temperaturen minder groot. Zeker als de zon een beetje doorkomt, kan het in Brabant en Limburg plaatselijk nog 15 of 16 graden worden.

Zonnig zuiden

Dinsdag begint de dag nog met wat wolkenvelden, maar als snel komt de zon er steeds vaker door. In het westen en zuiden kan het in de loop van de dag zelfs behoorlijk zonnig worden. In het noordoosten blijven meer wolken hangen. Op de meeste plaatsen blijft het droog en bij een zwakke tot matige wind uit noord tot noordwest lopen de temperaturen uiteen van een graad of 10 in het uiterste noorden tot 15 en lokaal 16 graden onder de zon in het zuiden van het land.

In het noorden trekken de wolken vannacht nog af en toe nog over, terwijl er in de rest van het land brede opklaringen zijn. Omdat er ook maar weinig wind is, dalen de temperaturen snel. In het binnenland komt het kwik in de buurt van het vriespunt terecht, met grote kans op vorst aan de grond. In de kustgebieden staat nog een beetje wind, waardoor de temperaturen daar ook iets hoger blijven.

Een maand geleden was het ook al lekker weer, toen trokken mensen er op deze manier op uit:

Nederlanders trekken er weer op uit bij eerste lenteachtige dag
1:05
Nederlanders trekken er weer op uit bij eerste lenteachtige dag

Woensdag flink wat zon

Morgen lijkt het op veel plaatsen een vrij zonnige dag te worden. Er hangen wel wolken in de lucht, maar dat zijn vooral hoge sluierwolken waar de zon makkelijk doorheen schijnt. Ook morgen blijft het droog en er wordt iets warmere lucht aangevoerd uit het oosten tot noordoosten. In het noorden kan het kwik dan ook tot 12 graden stijgen, in het zuiden is 16 en lokaal 17 graden mogelijk. Dan is het toch weer lenteachtig.

Ook donderdag wordt een mooie lentedag. Na een koele nacht met minimumtemperaturen tot 2 of 3 graden, schijnt overdag de zon weer veel en voert de wind nog wat warmere lucht aan. In het noorden kan het daarin 17 graden worden, in het zuiden kan het kwik plaatselijk tot 22 graden stijgen. Het is zelfs mogelijk dat het KNMI donderdag in De Bilt de eerste warme dag van het jaar met een temperatuur van 20 graden noteert. Dat heeft dit jaar behoorlijk lang geduurd.

Bevrijdingsdag

Helaas is het lenteweer niet van hele lange duur. Vrijdag op Bevrijdingsdag moeten we het weer doen met enkele regen- en onweersbuien die vanuit het zuidwesten ons land over trekken. Daarna komt de zon nog af en toe door, maar ontstaan er ook nog meer buien. De temperaturen komen tussen de 15 en 19 graden uit. Ook in het weekend houdt het wisselvallige weer aan en wordt het iets kouder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.