Terug

Volg Hart van Nederland

Kans op gladheid in de ochtend, stormachtig met windstoten tot 120 km/u in de avond

Weerbericht

21 jan 2024, 09:38

Vandaag heeft Moeder Natuur twee gezichten, in de ochtend liggen de temperaturen in de meeste plaatsen in het land nog rond het vriespunt en wordt er gewaarschuwd voor gladheid op de weg. In de middag stijgt de temperatuur naar de 4 tot 8 graden, in de avond krijgen wij te maken met storm Isha en kunnen er windstoten van 120 km/u gemeten worden.

Voordat de storm over het land trekt is er in de ochtend nog koud. In de ochtend trekt een gebied met wat lichte neerslag over het land. Omdat de wegdektemperaturen met uitzondering van de Wadden onder nul liggen, is kans op ijzel

In het zuiden blijft het droog dus daar wordt weinig gladheid verwacht. De temperatuur ligt rond het vriespunt, maar het voelt aan alsof het 5 graden vriest.

Vanmiddag verdwijnt de gladheid omdat de temperaturen verder oplopen tot 4 graden in Limburg en 8 graden op de Wadden. Het is bewolkt met soms wat motregen.

Storm Isha

Vanavond krijgen we te maken met storm Isha. De zuidwestenwind trekt vannacht in de kustgebieden aan tot storm, windkracht 9. In het binnenland waait het krachtig met een windkracht 6. Daar komen zware windstoten van 75 tot 100 km/u voor.

Aan zee zijn de windstoten zeer zwaar met 100 tot 120 km/u. De zwaarste windstoten zijn voor het Waddengebied bestemd. De temperatuur loopt vannacht alleen maar op en er valt meer regen.

Zacht begin van de week

Morgen verdwijnt de storm na de ochtendspits, maar het blijft stevig waaien. Wel trekken de buien weg en breekt de zon door. Met maximaal 12 graden is het erg zacht. Ook de rest van de week ligt de gemiddelde temperatuur hoger dan gemiddeld.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.