Terug

Volg Hart van Nederland

Het is de natste lente ooit!

Weerbericht

9 mei 2023, 16:29

Het is tot nu toe de natste lente ooit! De meteorologische lente is op 1 maart van start is gegaan en blijkt de tot nu toe natste ooit gemeten. Vandaag is de neerslagsom gemiddeld over het land op 203 millimeter uitgekomen.

Het vorige record stamt uit 1903, 120 jaar geleden dus. In dat jaar viel tot 10 mei landelijk 202 millimeter regen. Normaal valt van 1 maart tot 10 mei bijna de helft met 115 milimeter. Deze lente hebben we zo’n twee maanden ‘te veel’ aan regen.

Die natte en warme lente betekent trouwens ook: muggen. Heel veel muggen.

Lees hier hoe je vervelende muggenbulten voorkomt:

Het verschil met vorig jaar is enorm. Toen viel in de meteorologische lente tot 10 mei gemiddeld over het land slechts 61 millimeter tegen 115 millimeter normaal. Dit jaar is dat dus meer dan drie keer zo veel. Of de gehele lente de allernatste ooit wordt, is nog even afwachten.

Weer.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.