Terug

Volg Hart van Nederland

Het gaat weer sneeuwen: woensdagavond en donderdag opnieuw wit, maar op andere plek

Weerbericht

8 mrt 2023, 17:18

Woensdagochtend werd het zuidelijke deel van het land al wakker onder een witte deken, en woensdagavond is er opnieuw kans op winterse buien. Tot het midden van het land wordt er sneeuw verwacht, meldt Weer.nl. Het KNMI heeft voor woensdagavond en -nacht code geel afgekondigd.

In het midden en het zuiden van het land kan er in de loop van de avond en komende nacht 1 tot 3 centimeter sneeuw vallen en zakt de temperatuur net onder het vriespunt. Door de lichte sneeuwval kan het opnieuw glad worden op de weg.

Het is voorlopig nog niet voorbij met de sneeuwpret. "Donderdagavond is er opnieuw kans op sneeuw in het noordelijke helft van het land", vertelt Dorien Bouwman van Weer.nl. "Vrijdag kan er wederom winterse neerslag vallen in het noordoosten."

In het weekend wisselen de sneeuwvlokken en de regeldruppels zich af.

De sneeuwpret woensdag overdag gemist? Geniet hier mee met de sneeuwpret van Limburg:

Winterse plaatjes: Limburg wordt wakker onder witte deken
0:44
Winterse plaatjes: Limburg wordt wakker onder witte deken

Waar valt de sneeuw precies?

De neerslag komt woensdagavond vanuit het zuidwesten naar het noorden. De kern van de neerslagzone zal boven het midden van het land uitkomen. Dus in het midden van het land kan opnieuw een aantal centimeters aan sneeuw vallen. Ook het zuiden zal weer een winters dekentje krijgen.

In het noorden blijft het droog met een paar opklaringen. Daar wordt het ook koud en kan het een aantal graden vriezen, in het midden en zuiden wordt het rond de nul graden of iets daaronder. En donderdagavond komt er weer een neerslagzone vanuit het zuidwesten binnen. In het zuiden gaat het dan mogelijk voornamelijk om regen, maar vanaf halverwege het land kan het in de nacht naar vrijdag opnieuw (flink) sneeuwen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.