Terug

Volg Hart van Nederland

Grijs en regenachtig, later deze week zonnig en warmer

Grijs en regenachtig, later deze week zonnig en warmer

Weerbericht

25 okt 2021, 07:04

Na het prachtige, zonnige weer van gisteren, start de nieuwe werkweek bewolkt met vandaag overdag al een beetje regen en laat in de middag en vanavond vooral langs de westkust een paar buien. Vanaf morgen verdwijnt de neerslag weer uit beeld en vooral in de tweede helft van de week, als ook de zon doorbreekt, lijken de temperaturen flink omhoog te gaan.

De weersverandering van vandaag heeft te maken een storing. De afgelopen nacht al nam de bewolking toe. Alleen in het oosten kwamen nog opklaringen voor en daar koelde het flink af. In Eelde, in het noorden van Drenthe daalde de temperatuur tot 2,5 graden, aan de grond was het -1,7 graden. Op hetzelfde moment wezen de thermometers in het westen van het land al 10 graden aan en daar viel tegen de ochtend de eerste lichte regen.

Plaatselijk wat regen

Die regen en motregen trekken vanochtend verder over het land naar het oosten. Omdat de regen daarbij meer en meer uitblust, is het maar de vraag of het uiterste oosten en zuidoosten van het land er nog iets van merken. Wel is het overal bewolkt. De matige, aan zee af en toe vrij krachtige zuidelijke wind draait naar zuidwest en de temperaturen lopen vanmiddag uiteen van 13 graden in het noordwesten tot 15 graden op veel plaatsen in het westen van het land.

Laat vanmiddag en vanavond wordt de bovenlucht wat kouder. Op de Noordzee ten westen van Nederland kunnen dan een paar buien ontstaan die ook onze kustgebieden bereiken. Naarmate ze verder het land opkomen, doven ze geleidelijk weer uit. Bij sommige van die buien kan op de kust een klap onweer voorkomen. Verder naar het oosten overheersen vannacht de droge perioden en komen ook een paar opklaringen voor. Het koelt niet verder af dan tot ongeveer 9 graden.

Morgen in het noorden nog een bui

Morgen valt voornamelijk in het noorden van het land nog een laatste bui. In de loop van de dag wordt het overal droog. Er komen uitgestrekte wolkenvelden voor, maar af en toe kan ook de zon doorbreken, vooral in het westen van het land. De zuidwestelijke wind is aan zee af en toe vrij krachtig en in de temperaturen verandert weinig. Het wordt opnieuw 13 tot 15 graden.

Later in de week meer zon en warmer

Vanaf woensdag wordt een hogedrukgebied boven het Europese continent belangrijk voor het weer in Nederland. De wind zoekt opnieuw geleidelijk de zuidhoek op en de aangevoerde lucht wordt langzaam warmer. Woensdag en donderdag kan het in het zuiden van het land al 17 graden worden, in de rest van het land komt het kwik op 15 of 16 graden uit. Daarbij worden woensdag in het midden en noorden nog wolkenvelden verwacht, in het zuiden breekt de zon al vaker door. De donderdag en ook de vrijdag lijken in het grootste deel van het land zonnig te verlopen. De zuidelijke wind is aan zee af en toe krachtig, kracht 6. In het binnenland waait steeds een matige wind.

Weekend wisselvalliger

Vrijdag lijkt de warmste dag van de week te worden met in het zuiden op diverse plaatsen temperaturen van ongeveer 18 graden. Eerst is er daarbij veel zon, later komt vanuit het westen een storing dichterbij die in het westen in de avond een eerste bui kan brengen. In het weekend volgen op meer plaatsen buien. Er is dan meer bewolking en de temperaturen gaan iets omlaag.

Foto: Margreet van Vianen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.