Terug

Volg Hart van Nederland

Gestrande Nederlanders in Noord-Italië kunnen zaterdag in bussen terug

Gestrande Nederlanders in Noord-Italië kunnen zaterdag in bussen terug

Weerbericht

26 juli 2023, 20:43

Naar schatting meer dan tweehonderd Nederlandse vakantiegangers in Noord-Italië die zich met schade na het noodweer hadden gemeld bij een alarmcentrale worden zaterdag opgehaald met bussen. Dat laat SOS International weten, de alarmcentrale die het busvervoer coördineert. Naar verwachting rijden er zes à zeven bussen van Nederland naar Italië, met plek voor ongeveer veertig mensen per bus.

"Bijna alle plekken zijn al gereserveerd", zegt een woordvoerder van SOS International. "Dus er komen nog meer busritten aan." Het busvervoer wordt gezamenlijk geregeld door de Nederlandse alarmcentrales. Behalve SOS International zijn dat de ANWB, Eurocross, VHD en Allianz. Medewerkers van SOS International gaan mee om de juiste mensen in de juiste bus te krijgen, zegt de woordvoerder.

Patricia Gerritsen, die met haar caravan op een camping bij het Gardameer staat, moest schuilen voor het onweer en de enorme hagelstenen.

Hagel en onweer

De Nederlanders die worden opgehaald, zijn op verschillende plekken rond het Gardameer op vakantie. In de nacht van maandag op dinsdag leidde noodweer met forse hagelbuien en onweer daar tot veel schade aan bijvoorbeeld auto's, caravans en campers.

Bij SOS International, de ANWB en Eurocross waren woensdagmiddag bijna 1400 schademeldingen van Nederlandse vakantiegangers binnengekomen. Sommige voertuigen zijn door het noodweer zodanig beschadigd dat ze niet meer de weg op kunnen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.