Terug

Volg Hart van Nederland

Gaan vanavond de eerste sneeuwvlokken vallen?

Gaan vanavond de eerste sneeuwvlokken vallen?

Weerbericht

6 dec 2020, 09:14

We starten vandaag weer met winterse taferelen. Rijp op de daken, ijs op de autoruiten; het heeft bijna overal weer licht gevroren vannacht. De dag verloopt verder vrij rustig. Bewolking breidt zich langzaam uit over het land vanuit het oosten. In het westen is eerst nog wat ruimte voor de zon. Maar daar komt later op de dag verandering in. Dat melden de meteorologen van Weer.nl zondagochtend. De aankomende bewolking hoort bij een storing waar we later vandaag mee te maken krijgen. Tegen het einde van de middag begint het in het oosten te regenen, en vanavond breidt de regen zich uit over het hele land. Omdat het eerst nog vrij koud wordt, kan het in de heuvels in Zuid-Limburg wat (natte) sneeuw opleveren.

Flinke plensbuien

In de rest van het land blijft het bij regen, en niet zo’n beetje ook. In de nacht én een groot deel van de maandag kan het flink plenzen, en op sommige plaatsen kan zomaar 25 millimeter naar beneden komen. Het waait daar maandag ook nog flink bij, met name in het Waddengebied kan het soms hard waaien (windkracht 7). Maandagmiddag wordt het vanuit het oosten weer geleidelijk droog. Vanaf dinsdag is het weer een paar dagen rustig, overwegend droog, maar wel frisjes. Beeld: Albert Thibaudier

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.