Terug

Volg Hart van Nederland

Jaarwisseling in gevaar door extreem harde wind: vuurwerk kan alle kanten opvliegen

Weerbericht

30 dec 2022, 12:32

De jaarwisseling verloopt dit jaar uitzonderlijk zacht, nat en met extreem veel wind. In de kustgebied kunnen windstoten voorkomen tot maar liefst 80 kilometer per uur voorkomen. Dat voorspelt Weer.nl. Die zware windstoten kunnen er voor zorgen dat het vuurwerk alle kanten op vliegt.

Deze oudejaarsdag zal de boeken in gaan als een van de warmste of misschien zelfs wel dé warmste ooit, met tempraturen tussen de 12 en 16 graden. Helemaal lenteachtig zal het niet aanvoelen, want de regen gooit roet in het eten. In de nacht van vrijdag op zaterdag gaat het in het hele land regenen en kan er tussen de 25 en 40 millimeter regen vallen.

Op oudejaarsdag klaart het pas tegen het einde van de middag op. De buien trekken dan langzaam richting het noorden weg. Op oudejaarsavond en tijdens jaarwisseling blijft het droog, maar door de wind zal de overgang naar 2023 hoe dan ook onrustig verlopen.

Hard windstoten

In het binnenland komen harde windstoten voor tot zo'n 70 kilometer per uur. Aan de kust zal de wind nog sterker zijn met windstoten tot 80 kilometer per uur. De wind kan er voor zorgen dat het vuurwerk alle kanten op vliegt. Dus vuurwerkliefhebbers: houd voldoende afstand wanneer je jouw vuurwerk afsteekt.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.