Terug

Volg Hart van Nederland

Even afkoelen: na tropische hitte komende week koeler weer

Weerbericht

26 juni 2023, 10:01

Na een week zuchten onder het tropische zomerweer, komt er komende week een beetje verkoeling. De temperaturen dalen naar gemiddeld zo'n 20 tot 25 graden, de normale waarden voor deze tijd van het jaar. Dat voorspelt Weer.nl.

Afgelopen nacht was nog een heuse plaknacht. Rond 03.00 uur 's nachts was het in sommige delen van het land nog vrij warm, met temperaturen van ruim 22 graden. Vanuit het westen trok later koelere lucht het land binnen, waardoor de temperatuur daalde tot 18 graden.

Voelbaar koeler

Ook maandag is het voelbaar koeler en staat er iets meer wind vanuit het westen. In het noorden valt in de ochtend nog een laatste (onweers)bui, maar daarna wordt het al snel droog en is er in het hele land flink wat ruimte voor de zon. In de loop van de middag ontstaan er wat stapelwolken, waaruit vooral in het noorden of oosten van het land nog een bui kan vallen. Op de meeste plaatsen blijft het droog, met vooral aan de kust veel zon.

Daar komt de temperatuur uit rond de 20 graden. In het midden van het land wordt het iets warmer met 22 graden en verder richting het zuiden en oosten zo'n 24 graden. Maandagnacht koelt het verder af en daalt de temperatuur naar 16 graden aan de kust tot 10 graden in het binnenland. Dinsdag begint de dag zonnig, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe. In het noorden en oosten kan daaruit nog een buitje vallen, maar het stelt allemaal niet veel voor. De temperatuur komt uit tussen de 20 en 24 graden.

Na dinsdag wisselvalliger

De rest van de week houden we dit soort temperaturen, maar het wordt langzaam wel wat wisselvalliger. Woensdag is er in het hele land wat meer bewolking en valt er af en toe een lichte bui. Donderdag lijkt er wat meer regen te gaan vallen. Daarbij kan ook een klap onweer voor komen. Vanaf vrijdag schijnt de zon iets vaker, maar er blijft lokaal kans op een bui.

Meer over het weer lees je bij onze collega's van Weer.nl.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.