Terug

Volg Hart van Nederland

Eindelijk écht lente: volgende week 20 graden of hoger

Weerbericht

11 apr 2023, 11:28

Voor degenen die het wachten op de echte lente nu echt helemaal zat zijn, is verlossing in zicht. Na zaterdag komt eindelijk het hogedrukgebied op de weerkaarten. Dat meldt Weer.nl. En dat betekent in dit geval: zon, droog weer en hogere temperaturen tot wel 20 graden of hoger.

Zoals vaak in april gebeurt, ontstaat boven Scandinavië een hogedrukgebied dat later volgende week zelfs in de buurt van ons land lijkt komen te liggen. Storingen maken in onze omgeving dan geen kans meer. Er gaat langere tijd een noordoostelijke wind waaien, die steeds drogere lucht onze kant op blaast.

Daarin komt de zon volledig tot zijn recht. Het wordt vanaf zondag warmer en daarna is het aftellen tot de eerste dag waarop de temperaturen boven 20 graden uitkomen. Dat kan dan gelukkig niet lang meer duren.

Herfstgevoel

Normaal wordt rond 5 april ergens in Nederland de eerste warme dag (als het 20 graden of hoger is) gemeten en rond 13 april in De Bilt de eerste officiële warme dag. Dit jaar lijken we voor wat beide mijlpalen betreft dus iets aan de late kant te zijn.

En dat terwijl de eerste lentedag, met een temperatuur van 15 graden of hoger, al meteen op het moment van de jaarwisseling de boeken in ging. Het is ook niet voor niets dat het weerbeeld dit jaar tot nu toe meer van een lange herfst wegheeft, dan van een winter gevolgd door de lente.

Eerst nog wisselvallig

Deze week is het eerst nog wisselvallig, met in elk geval tot en met donderdag nog regen en enkele buien. Het kan af en toe, zoals dinsdagavond en zeker ook woensdagavond, behoorlijk waaien. Vanaf zondag ziet het er weer goed uit.

In de nacht van maandag op dinsdag hadden we nog te maken met felle onweersbuien:

Felle flitsen en harde klappen: overlast op meerdere plekken in het land door onweer
1:38
Felle flitsen en harde klappen: overlast op meerdere plekken in het land door onweer

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.