Terug

Volg Hart van Nederland

Drukte en vertragingen op weg en spoor door sneeuw en gladheid

Drukte en vertragingen op weg en spoor door sneeuw en gladheid

Weerbericht

16 jan 2024, 08:47

Sneeuw en gladheid leiden dinsdagochtend tot vertraging op meerdere plaatsen in het land. Volgens de ANWB zijn de dagelijkse files langer dan gebruikelijk en leiden de weersomstandigheden hier en daar tot ongelukken en langzaam rijdend verkeer.

Ook op het spoor zijn dinsdag problemen tijdens de ochtendspits. Onder meer rond Schiphol, Hilversum en Amersfoort rijden minder of geen treinen door wisselstoringen, die volgens de NS door het weer worden veroorzaakt.

Op de weg tussen Nuenen en Son en Breugel raakte een vrouw bekneld nadat ze met haar auto tegen een boom was gegleden:

Vrouw bekneld na glijpartij op spekgladde weg bij Nuenen
0:46
Vrouw bekneld na glijpartij op spekgladde weg bij Nuenen

Zo is het treinverkeer tussen Leiden, Schiphol en Almere verstoord door de wisselstoring. Van en naar Hilversum en van en naar Amersfoort rijden "veel minder" treinen, aldus de NS. Een woordvoerster adviseert reizigers om kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen. Naar verwachting zijn de verstoringen nog gedurende de hele ochtendspits aan de orde.

Meer dan 830 kilometer file

Op de weg stond rond 08.30 uur meer dan 830 kilometer file. Onder meer op de A4 van Den Haag naar Amsterdam is sprake van vertraging. Het verkeer rijdt langzaam tussen Leidschendam en Schiphol. "Het gaat om een hele lange afstand waar langzamer wordt gereden. Niet dat er iets is gebeurd, het is puur om de gladheid", zegt een medewerker van de ANWB, die benadrukt dat het goed is dat mensen hun rijstijl aanpassen.

De Limburgse politie meldt dat in die provincie meerdere ongelukken zijn gebeurd door de gladheid. In totaal is sinds maandagavond 19.00 uur al meer dan 9,2 miljoen kilo zout gestrooid op Nederlandse snelwegen en N-wegen die worden beheerd door Rijkswaterstaat. Ook in veel gemeenten is gestrooid.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.