Terug

Volg Hart van Nederland

Drukste ochtendspits van het jaar: 'Door het ontzettend slechte weer'

Drukste ochtendspits van het jaar: 'Door het ontzettend slechte weer'

Weerbericht

7 apr 2022, 09:12

Het slechte weer zorgt donderdagochtend voor de drukste spits van het jaar. De ANWB meldt dat er om 08.40 uur in totaal 879 kilometer file stond in ons land.

De voornaamste oorzaak is het slechte weer, maar er zijn ook wat ongelukken die voor extra oponthoud zorgen. Zo zorgt een kettingbotsing op de A58 bij Heerle er voor dat een ritje van Bergen op Zoom naar Breda veertig minuten langer duurt dan gebruikelijk.

Jorn de Vries van Flitsmeister laat aan het ANP weten dat er op het hoogtepunt in totaal bijna 3.000 minuten vertraging op de weg was. "Het is daarmee de drukste donderdagochtend van dit jaar. Het oude record van de donderdagochtend stond daarvoor op zo'n 2.500 minuten. Het ontzettend slechte weer lijkt de oorzaak te zijn van de vele files."

Ongelukken niet per se de boosdoener

De langste files ontstonden op de gebruikelijke knelpunten, zoals op de A12 bij de Duitse grens en de A1 bij knooppunt Hoevelaken. De files waren door de regen en harde wind wat langer dan normaal. Volgens de ANWB viel het op dat de files in mindere mate ontstonden door ongelukken. Waarschijnlijk kwam dit doordat weggebruikers voorzichtiger reden vanwege de regen.

Door het hele land valt donderdagochtend veel regen. Ook voor de rest van de dag houdt het slechte weer aan, met in de middag en avond lokale buien. Het KNMI meldt dat de windsnelheden donderdagmiddag zullen toenemen tot 90 kilometer per uur. Het weerinstituut kondigt daarom vanaf het middaguur code geel af in het hele land.

Het oude record van dit jaar stond op 818 kilometer en werd op 31 maart gemeten. Op die dag had het verkeer last van sneeuwval.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.