Terug

Volg Hart van Nederland

Droge periode brengt verlichting voor Deventer: kritiek waterpeil niet bereikt

Droge periode brengt verlichting voor Deventer: kritiek waterpeil niet bereikt

Weerbericht

28 dec 2023, 17:46

Het water in de IJssel is donderdag bij Deventer niet over de kade gestroomd. De gemeente meldt dat het kritieke punt van 6,30 meter boven NAP niet is bereikt en dat het water weer langzaam zakt. Bij een waterpeil van 6,30 meter zou de kade overstromen.

Ui voorzorg werden er al maatregelen genomen om het water buiten te houden. Zo heeft de gemeente op de kade voor de zekerheid zandzakken geplaatst en ook bigbags, extra grote zakken met zand. Die blijven voorlopig wel staan, aldus de gemeente.

Afgelopen dag was het op veel plekken spannend, door het hoge waterpeil dreigde verschillende delen van het land blank komen te staan. Zoals langs de Vecht bij Dalfsen:

Verlichting

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta meldt dat het weer van afgelopen en komende dagen zorgt voor verlichting. De gemalen van het schap draaien gemiddeld op zo'n 50 procent om het overtollige water weg te pompen. Ook is een aantal noodpompen niet meer nodig.

Het schap meldde rond 14.00 uur dat de hoogste stand bij Deventer is bereikt. Wel gaf het aan dat het peil verderop in de IJssel richting Kampen nog een paar centimeter kan stijgen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.