Terug

Volg Hart van Nederland

Code geel in het zuiden en oosten vanwege gladheid op de wegen

Code geel in het zuiden en oosten vanwege gladheid op de wegen

Weerbericht

7 dec 2020, 21:09

Het KNMI waarschuwt voor gladheid in het zuiden en oosten op maandagavond en -nacht. Ook kan in delen van het land dichte mist ontstaan. Met name in het oosten kan het volgens het KNMI glad worden door bevriezing van natte stukken op de weg. Voor de provincies Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg is code geel afgekondigd. Verwacht wordt dat de gladheid dinsdag halverwege de ochtend weer is verdwenen. Rijkswaterstaat zet op verschillende plaatsen in het land strooiwagens in. Maandagavond gingen de wagens onder meer de weg op rond Eindhoven, Den Bosch, Sittard, Enschede en Zwolle. Voor Zeeland en Zuid-Holland geldt code geel vanwege dichte mist. Op sommige plaatsen in die provincies is het zicht maandagavond minder dan 200 meter, aldus het KNMI. Bekijk video: Het is 35 graden en tóch rijdt er een strooiwagen door de straten

In deze regio's kan het tot morgenochtend (lokaal) glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten ? Wees alert en pas je rijstijl aan de omstandigheden aan. Daar waar nodig strooien we. Op deze kaart kun je de strooiwagens volgen ? https://t.co/GOqwJoMMm9. #gladheid pic.twitter.com/iUvJd1UbZ3

— Rijkswaterstaat Verkeersinformatie (@RWSverkeersinfo) December 7, 2020 ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.