Terug

Volg Hart van Nederland

Code geel voor zware windstoten tot 90 km/u in heel het land

Weerbericht

26 jan 2024, 07:33

Vrijdag begint de dag nat, in een groot deel van het land regent het. Het KNMI heeft voor de ochtend code geel afgegeven voor zware windstoten. In de middag is er meer ruimte voor de zon en wordt het tussen de 7 en 10 graden.

In de ochtend kan er flink wat regen vallen en kan het dus hard gaan waaien. De temperatuur ligt rond de 11 graden. De windstoten kunnen variëren van 75 tot 90 kilometer per uur. De windstoten zijn plaatselijk en duren kort.

De waarschuwing geldt voor het hele land, met uitzondering van de Wadden en de Waddenzee.

Code geel

Wel hebben de provincies andere tijden waarop code geel van kracht is. In Zeeland, Noord- en Zuid-Holland moet je oppassen van 08.00 tot 10.00 uur. In alle andere provincies behalve Limburg begint het vanaf 09.00 uur. In Limburg is code van 10.00 tot 12.00 uur. Na het middaguur komt de weerwaarschuwing te vervallen.

In de middag neemt de wind af en wordt het weer een stuk aangenamer. Wel wordt het wel iets kouder. In de kop van Noord-Holland blijft het kwik hangen rond de 7 graden maar in Limburg kan het lokaal 10 of zelf 11 graden worden, hoge temperatuur voor de tijd van het jaar. In de middag is er ook meer ruimte voor de zon. Aan de kust zal het zelfs grotendeels strak blauw worden. Wel blijft het nog hard waaien met aan de kust windkracht 7, in het binnenland waait het met windkracht 5 ook vrij krachtig.

Weekend en begin volgende week

Aankomend weekend blijft de temperatuur hangen rond de 8 graden en gaat de wind minder hard waaien. De zon laat zich zo nu en dan zien en blijft het vrijwel overal droog. In de nachten kan het plaatselijk nog koud worden met temperaturen tot -2.

Volgende week wordt het nóg iets warmer en stijgt het gemiddelde tot 12 graden. Ook de nachten worden warmer en gaat het nergens meer vriezen. De wind blijft matig tot krachtig.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.