Terug

Volg Hart van Nederland

Afsteker Nationale Vuurwerk vreest storm, ook elders mogelijk geen vuurwerk

Weerbericht

30 dec 2022, 12:33

Het aftellen naar oud en nieuw is begonnen en vuurwerkliefhebbers kijken al uit naar de knallende shows tijdens de jaarwisseling. Er zijn echter zorgen bij het bedrijf dat het Nationale Vuurwerk afsteekt bij de Erasmusbrug in Rotterdam.

Volgens Jolanda Pen van Dream Fireworks mag er bij windkracht 5 of meer niet meer afgestoken worden. Weer.nl voorspelt harde zuidwestenwind, wat betekent dat het aan de kust stormachtig kan worden. Dit kan ook gevolgen hebben voor de vuurwerkshows op andere locaties, zoals Hoek van Holland en Nesselande in Rotterdam. Er zijn ook zorgen over het doorgaan van vuurwerkshows in Amsterdam, Den Haag en Hilversum.

Inspectie

Uiteindelijk zal de provincie beslissen of de shows doorgang kunnen vinden. Op dit moment waait het 9 meter per seconde (windkracht 5), meldt een woordvoerder van de DCMR Milieudienst Rijnmond. "Daarmee kan het evenement tot nu toe gewoon doorgaan." Vrijdag worden nog een aantal controles uitgevoerd en op oudjaarsdag zijn de hele dag twee inspecteurs aanwezig.

Uiteindelijk zullen de inspecteurs van de DCMR, de burgemeester en de organisatie van Het Nationale Vuurwerk beslissen of het kan doorgaan, aldus de woordvoerder.

Hart van Nederland/ANP

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.