Terug

Volg Hart van Nederland

COC Limburg doet aangifte na bekladding regenboogzebrapad: 'Het is ontzettend triest'

COC Limburg doet aangifte na bekladding regenboogzebrapad: 'Het is ontzettend triest'

Unspecified

8 aug 2023, 12:01

Het COC Limburg doet aangifte bij de politie nadat het regenboogzebrapad in Sittard dit weekend is beklad met witte verf. "Het is ontzettend triest dat zoiets gebeurd, zeker een dag na de Pride in Amsterdam", vertelt COC Limburg voorzitter Jaison blok aan 1Limburg.

Het is het zoveelste incident in korte tijd volgens Blok. Hij ziet het aantal incidenten toenemen met doodsbedreigingen, vandalisme en geweld. In het Limburgse Schinnen werd al twee keer het regenboogbankje met zwarte verf beklad. "Het liefst besteden wij geen aandacht aan deze zaken, maar het moet aangepakt worden, omdat er ook sprake lijkt te zijn van kopieergedrag."

Het COC Limburg heeft naar aanleiding van dit incident in Sittard aangifte gedaan bij de politie. "De tijd om een gezellig gesprekje te voeren met de dader is voorbij. Daarom gaan wij een stevige actie ondernemen. Wij zijn er klaar mee."

In Sittard liet de dader zelfs de verfpot staan. Wie er achter deze actie zit, is nog niet bekend. "Met deze actie laat de dader zien geen respect te hebben voor de mensen in Sittard-Geleen die homo, lesbisch, trans of intersekse zijn", zegt Blok. "Na een weekend vol activisme en gezelligheid tijdens de pride, is de besmeuring een steek in de rug van veel mensen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.