Dieren

Wereld Natuur Fonds start inzamelingsactie voor gewonde koala's en natuurherstel

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) is een inzamelingsactie begonnen voor noodhulp aan dieren in Australië. Het land wordt momenteel getroffen door enorme bosbranden. Vooral koala’s hebben het zwaar te verduren.

Het WNF kreeg de afgelopen dagen veel verzoeken van mensen die geld willen geven voor hulp aan getroffen dieren en startte daarom de actie.

Lees ook: Nederland verdeeld over doneren aan ‘welvarend’ Australië

Noodhulp koala’s

Via de website, sms (sms ‘Australië’ aan 4333) of een Tikkie is het mogelijk een bedrag te doneren. Het geld wordt via WWF Australië besteed aan noodhulp aan gewonde koala’s en voor het herstellen van bossen.

Tot nu toe is al 8,4 miljoen hectare bos verwoest en zijn er zeker 24 mensen om het leven gekomen. Geschat wordt dat al zo’n 480 miljoen dieren zijn omgekomen. Hieronder vallen bijvoorbeeld kangoeroes en de daaraan verwante wallabies en vogels zoals de kookaburra. In een belangrijk leefgebied van koala’s in de oosthoek van het land is naar schatting een derde van de populatie omgekomen in de vlammen. Dat komt alleen daar al neer op zo’n 8400 dieren.

De temperatuur in het land is maandag iets gedaald en ook valt er wat regen. Tegen het einde van de week wordt het waarschijnlijk weer warmer en droger.

Lees ook: Goederen of geld doneren aan Australië: op deze manieren kan het

ANP