Misdaad

Nog zes verdachten opgepakt na acht huiszoekingen in zaak-Taghi

Bij het onderzoek naar de criminele organisatie van Ridouan Taghi is de politie maandagavond bij acht woningen binnengevallen en heeft zes personen aangehouden. De doorzoekingen waren onder meer in Vianen, Amsterdam, Utrecht en Huis ter Heide.

Gisteren werd de meest gezochte crimineel van Nederland opgepakt in Dubai. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid – als opdrachtgever – bij verschillende liquidaties.

Inez Weski, de advocaat van de verdachte crimineel, liet eerder vandaag weten dat Taghi expliciet geen probleem heeft met het gebruik van zijn achternaam in de media.

Lees ook: Bewoners in Amsterdam Buitenveldert opgelucht na arrestatie Ridouan Taghi

Internationaal gezocht

De aangehouden personen zijn vijf mannen en een vrouw in de leeftijd van 29 tot 45 jaar, aldus de Landelijke Eenheid van de politie. Zij zijn aangehouden voor onder andere witwassen, wapenbezit en het bezit van verdovende middelen.

Taghi maakt volgens justitie deel uit van crimineel netwerk dat vermoedelijk voor een groot deel draait om de handel in cocaïne. De 41-jarige topcrimineel werd internationaal gezocht en stond op nationale en internationale opsporingslijsten. Zo was ook Marokko opzoek naar hem.

Voor informatie die zou zorgen voor zijn aanhouding werd vorig jaar een beloning van 100.000 euro uitgeloofd. Dat geld is niet uitgekeerd.

Lees ook: Meest gezochte crimineel gearresteerd in Dubai

Justitie vermoedde al dat hij zich in Dubai of in ieder geval in de Golfregio in het Midden-Oosten schuilhield. Een team van honderd rechercheurs en specialisten van de politie werkten dag en nacht aan de opsporing van Taghi. De topcrimineel is aangehouden in een woning in Dubai.