Politiek

Boeren vertrekken uit Den Haag, nog blokkades in de stad door militairen

De boeren zijn op de weg terug naar huis. Na een dag van protest in De Bilt en Den Haag, trekken plukjes trekkers over de snelwegen. Volgens Rijkswaterstaat was het tijdens de avondspits drukker dan normaal op de A12, de A4 en de A3.

Het openbaar vervoer in Den Haag had woensdag flink last van het boerenprotest.

Eerste boeren naar huis

Het dagprogramma van de protesterende boeren in Den Haag is rond 17 uur afgelopen. De grote uittocht van de deelnemers kwam daarna op gang.

Lees ook: Chaos op de snelweg: boeren negeren massaal rode kruizen, houden automobilisten tegen

Een deel van de demonstranten vertrok met de trein. Een ander deel van de aanwezigen vertrekt met de trekker, die verderop op het Malieveld geparkeerd staan. Rond 18.30 uur stonden er nog honderden trekkers. Er staat een lange file van vertrekkende landbouwvoertuigen Den Haag uit. De verwachting is dat ook zij snel de weg op gaan, al blijven mogelijk ook boeren in Den Haag overnachten.

Verslaggever Anne Kruijsen was live te zien vanaf het Malieveld:

Centrum Den Haag onbereikbaar

Het centrum van Den Haag was onbereikbaar voor tram- en busverkeer. Dat zegt een woordvoerder van ov-bedrijf HTM. Veel trams werden omgeleid en ook woensdagavond ondervindt het tramverkeer nog hinder.

Eerder op de dag trokken de boeren richting Den Haag. Daarmee hinderde ze het verkeer. Maar voor de hulpdiensten maakten ze natuurlijk wel plaats.

Lees ook: Boerenprotest dreigt te escaleren: trekkers blokkeren tramlijnen, boeren scanderen leuzen