Misdaad

Neef Riduoan Taghi opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum

In het onderzoek naar de moord op Derk Wiersum is een vierde verdachte aangehouden. Volgens ANP zeggen betrouwbare bronnen dat het gaat om de neef van de voortvluchtige Ridouan Taghi. De politie wil dat niet bevestigen of ontkennen.

De verdachte is overgebracht naar een cellencomplex en in opdracht van een officier van justitie in volledige beperkingen geplaatst.

Woning doorzocht

Een arrestatieteam hield de verdachte in de nacht van dinsdag op woensdag aan op de openbare weg, meldt de politie. Er worden volgens de politie geen verdere bijzonderheden over de verdachte en de verdenkingen tegen hem gedeeld. Direct na de aanhouding is, onder leiding van een rechter-commissaris, de woning van de verdachte doorzocht.

Lees ook: Twee nieuwe aanhoudingen in moordzaak advocaat Derk Wiersum

Dinsdag hield de politie al twee mannen aan, het zouden helers zijn van een van de auto’s die werden gebruikt bij de moord. Zij zijn na verhoor weer vrijgelaten, maar gelden nog wel als verdachten. Op 1 oktober werd een eerste verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Wiersum. Deze man zit nog vast.

Taghi als hoofdverdachte

Wiersum werd in de vroege ochtend van 18 september bij zijn huis aan de Imstenrade in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten. Hij was de advocaat van Nabil B., de kroongetuige in het zeer omvangrijke onderzoek-Marengo naar een reeks liquidaties in de onderwereld. In Marengo geldt Taghi als hoofdverdachte.

Lees ook: Auto linkt moord op advocaat Derk Wiersum aan crimineel Ridouan Taghi