Misdaad

Twee nieuwe aanhoudingen in moordzaak advocaat Derk Wiersum

De politie heeft twee nieuwe aanhoudingen gedaan in de zaak rond de moord op advocaat Derk Wiersum. Het gaat om twee mannen.

De mannen worden ervan verdacht de helers te zijn van één van de auto’s die werden gebruikt bij de moord op de advocaat. Zij zijn verhoord en inmiddels weer vrijgelaten. De mannen worden ondanks hun vrijlating nog steeds als verdachte beschouwd.

Bijna veertig tips binnengekomen

Vorige week toonde Opsporing Verzocht beelden van drie gestolen voertuigen die door de daders zijn gebruikt om Wiersum te observeren. De twee verdachten konden worden opgepakt door de 37 tips die na de uitzending binnenkwamen. De politie zegt nu een beter beeld te hebben van de gebruikers van de drie voertuigen.

Lees ook: Auto linkt moord op advocaat Derk Wiersum aan crimineel Ridouan Taghi

Op 1 oktober werd een eerste verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Wiersum. Deze man zit nog vast.

Derk Wiersum stond kroongetuige bij

De 44-jarige Wiersum werd in de ochtend van 18 september doodgeschoten bij zijn woning in Amsterdam. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo. Hoofdverdachte in die zaak is Ridouan Taghi.

Lees ook: Geliquideerde advocaat werd al weken gevolgd door ‘moordcommando’

De drugscrimineel wordt verdacht achter een reeks liquidaties en pogingen daartoe te zitten. Er is een Europees opsporingsbevel tegen hem uitgevaardigd.

ANP