Misdaad

'Zes collega's advocaat Schouten melden zich om Nabil B. te verdedigen'

Naar aanleiding van de oproep van advocaat Peter Schouten hebben zes advocaten aangegeven kroongetuige Nabil B. te willen verdedigen, meldt BN/De Stem. De Bredase advocaat bood na de liquidatie van B.’s raadsman Derk Wiersum aan om de kroongetuige te verdedigen. Hij riep collega’s op om zich ook beschikbaar te stellen.

Schouten deed zijn aanbod aan de kroongetuige vorige week uit “principiële overwegingen”. Volgens hem moeten advocaten juist na de liquidatie pal staan voor de rechtsstaat. Wie de zes advocaten zijn die zich bij Schouten hebben gemeld, is niet bekend.

Lees ook: ‘Kroongetuige Nabil B. moet leger aan advocaten krijgen’

Veel mensen steunen Schoutens actie met tweets en andere berichten via social media. Zo biedt een oud-motoragent zich aan als privéchauffeur van Schouten. Iemand die ervaring heeft met het beschermen van topmensen bij Justitie zou zich ook hebben gemeld.

Nabil B.’s keuze

Het is niet bekend of Nabil B. het aanbod van Schouten aanneemt. Hij kan er ook voor kiezen om een andere advocaat te benaderen.

Schouten liet eerder al aan Hart van Nederland weten dat iedereen in een rechtsstaat bijgestaan moet worden. “Dus als de opdrachtgever – ik weet helemaal niet wie dat is – van de liquidatie op Wiersum gepakt wordt en voor de rechter moet verschijnen, dan zou ik ook hem bijstaan.”