112

Moeder Sharleyne verantwoordt zich bij rechter

De 38-jarige moeder van Sharleyne (8) moet zich deze en volgende week voor de rechter verantwoorden voor de dood van haar dochter. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de vrouw ervan dat zij haar kind in 2015 over de balustrade op de tiende verdieping van haar flat in Hoogeveen heeft gegooid.

Hart van Nederland-verslaggever Anne Kruijsen in aanwezig bij de rechtszaak in Assen en is te volgen via Twitter.

Tijdens tussentijdse zittingen bleek dat deskundigen het er niet over eens zijn of het meisje al dood was voordat ze viel. Letsel in de hals en bloedingen in de ogen zijn volgens een patholoog van het Nederlands Forensisch Instituut mogelijk veroorzaakt door de val, terwijl een andere deskundige stelt dat Sharleyne is gewurgd voordat ze viel. Een derde deskundige moet uitsluitsel geven.

Lees ook: Nieuw bewijs: Knuffel Sharleyne (8) is van flat gegooid

Aanvankelijk seponeerde het OM de zaak wegens gebrek aan bewijs. De vader van het meisje begon met succes een klachtenprocedure, waarna de moeder alsnog werd aangehouden. Ze ontkent alle betrokkenheid.

Hevig protest

J. heeft hevig geprotesteerd tegen microfoons van media op de tafel van de rechtbank in Assen. Ze voelde zich niet serieus genomen door de voorzitter van de rechtbank. De rechtbank heeft de zitting moeten schorsen.

Na de schorsing bood J. haar excuses aan. “Het was niet mijn bedoeling u te beledigen”, aldus J. tegen de voorzitter van de rechtbank.

 

Lees ook: ‘Moeder Sharleyne was dronken in nacht val’

De rechtbank in Assen behandelt de zaak op woensdag, donderdag, vrijdag en maandag.

Lees hier alles over de zaak Sharleyne

Redactie/ANP