112

Nieuw bewijs: Knuffel Sharleyne (8) is van flat gegooid

In de rechtbank in Assen vindt donderdag de tweede pro formazitting plaats in de zaak-Sharleyne. Hoewel haar moeder, Hélène J., al maanden vastzit omdat ze haar eigen dochtertje zou hebben gewurgd en daarna van de tiende verdieping van haar flat zou hebben gegooid, blijft zij zeggen geen idee te hebben wat de 8-jarige Sharleyne is overkomen.

Sharleyne werd in juni 2015 door buren onderaan de flat gevonden waar ze met haar moeder woonde. Haar knuffeltje lag even verderop op de grond. Uit nieuwe informatie, die donderdag in de rechtbank werd gepresenteerd, blijkt dat de knuffel van Sharleyne naar beneden is gegooid. Volgens haar vader kan de knuffel maar door een iemand gegooid zijn: de verdachte, haar moeder dus.

Lees ook: OM: ‘Moeder heeft dochter gewurgd en van galerij gegooid’

Het knuffeltje is het laatste cadeau van vader Victor aan zijn dochter Sharleyne. Dat de knuffel achter haar aan naar beneden is gegooid, is voor hem dan ook extra pijnlijk. Om die reden heeft hij een foto van de knuffel vrijgegeven. (tekst gaat verder onder foto)

(privé-foto) 

De advocaat van Hélène J. wil dat zij het proces in vrijheid mag afwachten. Ze werkt volgens hem mee aan het onderzoek en heeft ook DNA afgestaan. De rechter wees dit verzoek van de hand.

Lees ook: ‘Moeder overleden Sharleyne was dronken in nacht val’

Sébas Diekstra, die vader Victor Remouchamps bijstaat, diende het verzoek bij de rechtbank in om Sharleyne’s moeder zelf aan een vragenvuur te mogen onderwerpen. De rechter zei donderdagochtend direct dat daar geen wettelijke basis voor is.

Zaak heropend

Het OM deed al onderzoek in 2015, maar seponeerde toen de zaak na drie maanden onderzoek. Vorig jaar werd de zaak heropend. Volgens het OM is dat te danken aan de vader van Sharleyne, Victor Remouchamps. Hij dwong via het gerechtshof middels een artikel 12-procedure vervolging van zijn ex-vriendin af.