Opmerkelijk

Binnen 24 uur 5.000 euro om zoenende mannen in christelijke krant te krijgen

Binnen 24 uur heeft Jasper Klapwijk met zijn crowdfundactie het streefbedrag van ruim 5.000 euro opgehaald om twee zoenende mannen in het Reformatorisch Dagblad te krijgen.

Dit als tegenreactie op de actie van de christelijke Stichting Civitas Christiana. Zij lieten dinsdag een homofobe flyer meesturen met de krant, waarin werd opgeroepen om te protesteren tegen de poster van kledingmerk Suitsupply, waar twee zoenende mannen op te zien zijn.

Lees ook: Reformatorisch Dagblad onder vuur na verspreiden homofobe flyer

Hugo Bos, die binnen de stichting leiding geeft aan de campagne ‘Gezin in Gevaar’, laat weten platgebeld te worden. “We hebben veel reacties gekregen. Velen zijn het met ons eens, maar wat we vooral schokkend vinden is dat we worden uitgescholden en zelfs bedreigd. In Nederland word je geacht tolerant te zijn, dus wij mogen ook onze mening verkondigen.”

Lees ook: Amsterdamse VVD plakt posters met zoenende mannen als tegengeluid

Ook het Reformatorisch Dagblad krijgt veel reacties, maar laat weten geen verantwoordelijkheid te nemen voor de inhoud van de campagne. Cees Hovius, verantwoordelijke voor de advertenties bij de krant: “Het is geenszins de bedoeling om mensen te kwetsen. En daarom vind ik het echt jammer als het beeld ontstaat dat wij homoseksuelen als mensen afwijzen”.

Lees ook: Wat vindt Nederland: homoposters Suitsupply aanstootgevend?

Op Radio 1 zei de commerciële man van de krant dinsdag overigens iets anders: “Deze adverteerder keert zich tegen de advertentie van Suitsupply. Zij vinden dat de campagne ethisch niet zou passen bij de publieke ruimte, dat standpunt delen wij.”

Bron: foto Femmesforfreedom