Politiek

Reformatorisch Dagblad onder vuur na verspreiden homofobe flyer

Op Twitter en andere sociale media wordt het Reformatorisch Dagblad afgebrand voor het verspreiden van een homofobe flyer. In de flyer vraagt Civitas Christiana te protesteren tegen een poster van modeketen SuitSupply, omdat daarop zoenende mannen zijn te zien.

Civitas Christiana roept met de campagne Gezin in Gevaar op een onlinepetitie tegen de zogenaamd “onsmakelijke reclames” te tekenen. In een verklaring op de website van de krant laat Cees Hovius, verantwoordelijk voor het advertentiebeleid van het RD weten, dat de krant geen aanleiding zag de flyer van Civitas Christiana te weigeren.

Lees ook: Actie tegen homohaat #iedereenmagzoenen

Hij benadrukt dat het RD geen verantwoordelijkheid neemt of heeft voor de discriminerende inhoud van de advertentie. “Als we een flyer bij de krant voegen met reclame voor bijvoorbeeld meubels dan zijn wij ook niet verantwoordelijk voor die producten.” Het RD betreurt wel dat er ophef is ontstaan.

Doelgroep

Woordvoerder Hugo Bos van Civitas Christiana laat weten dat het pamflet alleen via het RD is aangeboden. “Van de doelgroep van het RD krijgen we waarschijnlijk eerder steun dan bijvoorbeeld van de lezers van de Groene Amsterdammer.” Bos zegt dat er veel steunbetuigingen voor de actie zijn binnengekomen. Hij voegt eraan toe dat het de bedoeling is de onlinepetitie persoonlijk aan te bieden aan SuitSupply. Daarvoor is nog geen datum geprikt.

SuitSupply was niet bereikbaar voor een reactie op de actie van Civitas Christiana.

ANP/Redactie