Terug

Volg Hart van Nederland

'Schandalig en walgelijk': woede na seksistische opmerkingen tijdens Formule 1-weekend

'Schandalig en walgelijk': woede na seksistische opmerkingen tijdens Formule 1-weekend

Sport

11 juli 2022, 23:46

Een dag na de Formule 1-race in Oostenrijk komen een hoop boze reacties over de acties van sommige Nederlandse fans. Ze misdroegen zich tegenover de coureurs en vrouwen kregen ook de volle laag. "Dit mag nooit meer gebeuren."

"Je wordt altijd wel een keer nagefloten of er wordt iets tegen je gezegd, maar zoals dit heb ik echt nog nooit meegemaakt", zegt Robyn van Gorsel. Ze zat dit weekeind op de tribune in Oostenrijk en kreeg allerlei opmerkingen naar haar hoofd. "Wat het meest geroepen werd is: 'daar moet een piemel in' en dat ging dan over de tribune, maar ook: 'lekker wijf, kom eens hier met dat bier' en 'ga mee naar mijn tent, dan leg ik je de spelregels wel uit'. Het was allemaal met dezelfde strekking. Iets met 'seks' en 'lekker wijf'."

'Schandalig en walgelijk'

Naast de seksistische opmerkingen, werden ook borden van het circuit gesloopt en toeschouwers stookten een vuurtje met een pet van de concurrent van Max Verstappen. Onbegrijpelijk, vindt Van Gorsel. "Het is zo onsportief en zo niet waar de sport voor staat. Formule 1 is zo gaaf en goed. Ze hebben de laatste tijd hard gewerkt aan een goede naam en dan heb je een groep die een pet in de fik steekt van Hamilton, dat is gewoon echt niet oké."

Svenja Tillemans, van Formule 1 vrouwen, noemt de gebeurtenissen schandalig en walgelijk. "Ik ben me gisterenochtend echt doodgeschrokken van alle berichten die ik heb gelezen op Twitter en Facebook. Dit mag nooit meer gebeuren." Haar mening wordt gedeeld door Formule 1-coureur Sebastian Vettel. Hij wil dat fans die zich misdragen een levenslange schorsing krijgen. "Wie deze mensen ook zijn, ze zouden zich moeten schamen en ze zouden voor het leven verbannen moeten worden van race-evenementen", zei hij. Ook de organisatie van de Formule 1 en Max Verstappen veroordeelden de acties.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.