Terug

Volg Hart van Nederland

Zo groot is de kans dat Nederland de wereldtitel in de wacht sleept

WK

7 dec 2022, 13:25

Na de overwinning op de Verenigde Staten stijgt toch de Oranjekoorts in ons land. Onder leiding van Louis van Gaal wordt de kans steeds iets groter dat het Nederland elftal volgende week zondag in de finale staat van het WK in Qatar. Sportdatabureau Gracenote ziet onze kans ook stijgen.

De Oranjegekte dit WK komt langzaam op gang. Vrijdag staan we in de kwartfinale tegen Argentinië en daarmee zijn we weer een stapje dichterbij de wereldtitel. Volgens het sportdatabureau stijgt onze kans op de wereldtitel naar elf procent.

Van korte duur

Helaas verwacht het databureau dat onze Oranjeleeuwen het niet verder zullen gaan schoppen dan de kwartfinale. Dat zou betekenen dat het elftal er na de wedstijd tegen Argentinië uit ligt. Volgens de cijfers is de kans dat Argentinië de wedstrijd wint 58 procent. De kans dat Nederland de wedstrijd wint is volgens het databureau 42 procent.

Bij het voorspellen baseert Gracenote zich op de ranglijst van de WK-wedstrijden sinds 2002. Aan de hand van die data doet het bedrijf een voorspelling.

Titelfavoriet dit jaar is al vanaf het begin hetzelfde. Brazilië maakt met 25 procent kans op de wereldtitel, gevolgd door Argentinië (20 procent) en Portugal (13 procent). Frankrijk en Nederland staan op een gedeelde plaats, beide landen maken 11 procent kans.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.