Volg Hart van Nederland

WK-sprookje voorbij: Oranje verliest thriller van Argentinië na strafschoppen

WK

9 dec 2022, 22:56

Het Nederlands elftal is na een wonderbaarlijke ontsnapping alsnog uitgeschakeld op het WK in Qatar. Oranje knokte zich in de slotfase van de reguliere speeltijd van de kwartfinale tegen Argentinië terug na een achterstand van 2-0 (2-2). Maar net als in de halve finale van het WK van 2014 namen de Argentijnen de strafschoppen beter.

Het was een nagelbijtend eind van een echte thriller. Het leek er al snel weinig rooskleurig uit voor Nederland, toen Argentinië op 2-0 voorsprong kwam. Maar invaller Wout Weghorst verkleinde met een rake kopbal de achterstand in de 83e minuut tot 2-1.

In een hectische en grimmige slotfase maakte Weghorst in de 11e minuut van de extra tijd de 2-2. De Argentijnen dachten dat Teun Koopmeiners een vrije trap in één keer op het doel zou schieten. In plaats daarvan speelde hij Weghorst aan en de lange spits trof weer doel.

In de strafschoppenreeks werd het 4-3 voor Argentinië. De Argentijnen nemen het dinsdag voor een plek in de eindstrijd op tegen Kroatië.

Scheidsrechter

Vanuit Nederlandse hoek komt er veel commentaar op de scheidsrechter. Een duidelijke handsbal van Lionel Messi werd niet bestraft, en ook vonden mensen dat de scheidsrechter erg makkelijk een strafschop aan Argentinië gaven.

"Wat is die scheids partijdig, walgelijk", schrijft een fan op Twitter. "Die scheids gaat straks uit eten met het elftal van Argentinië", schrijft een ander.