Terug

Volg Hart van Nederland

Varkens Jut en Jul voorspellen WK-kwartfinale: wint Nederland of Argentinië?

Varkens Jut en Jul voorspellen WK-kwartfinale: wint Nederland of Argentinië?

WK

9 dec 2022, 18:37

Als het aan de varkentjes Jut en Jul ligt, gaan de Oranjemannen winnen van Argentinië. Baasje Lotte Lugtig liet gisteren haar viervoeters voorspellen wie deze wedstrijd zou winnen. Na wat verdeeldheid en twijfel kwamen ze er toch samen uit: het Nederlands Elftal gaat met de winst ervandoor.

Dit is niet de eerste wedstrijd die de varkens uit Warmenhuizen hebben proberen te voorspellen. Sinds dit WK in Qatar voorspellen ze elke wedstrijd van Oranje. Tot nu toe hebben ze maar liefst drie van de vier wedstrijden goed voorspeld. Alleen de wedstrijd tegen de Verenigde Staten voorspelden de vrouwtjes met een gelijkspel fout. Daarom was het nog even spannend of het deze keer weer doorging. Maar de trouwe fans van de varkentjes overtuigden Lotte er toch van dat ook haar viervoeters een tweede kans verdienen.

Spannende voorspelling

Maar hoe gaat dan zo'n voorspelling? "Ik plaats dan beide vlaggen ieder op een kist. Hiervoor ligt een bakje met dezelfde (aantal) wortels, zodat het eerlijk blijft. Vervolgens open ik de deur van de kas en mogen ze zelf kiezen waar ze naartoe lopen", legt Lotte uit. Jut en Jul dragen dan zelfs oranje versiering.

Toch was het dit keer wel even spannend: "Gisteren deden we de voorspelling voor de wedstrijd van vanavond. Jul, de bruine varken, stormde gelijk af op de Nederlandse vlag. Jut, de witte varken, is slim maar eigenwijs. Zij ging eerst naar de Argentijnse vlag toe maar ging toch uiteindelijk voor Nederland."

Bijgeloof

"Ik ga ervanuit dat Nederland gaat winnen", vertelt Lotte maar door de twijfel bij Jut kan het volgens haar wel een spannende wedstrijd worden. "Ergens in mijn achterhoofd denk ik wel dat het zo kan zijn dat het gelijkspel blijft tot de negentigste minuut maar dat Oranje uiteindelijk toch nog wint."

Ze geeft toe dat iedereen een beetje bijgeloof heeft, ook zij: "Het is voor mij eerlijkgezegd wel een houvast. Ik wil in ze geloven. Het geeft een gerust gevoel." Maar als de vrouwtjes de wedstrijd tegen Argentijnse verkeerd voorspellen dan zijn ook de varkentjes uitgeschakeld.

Beeld: Britt Broersen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.