Terug

Volg Hart van Nederland

Van Gaal veroorzaakt opnieuw hilariteit met poging tot mondzoen Depay: 'Hij wil niet, jammer dan'

WK

8 dec 2022, 14:23

Louis van Gaal heeft donderdag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel van het Nederlands elftal met Argentinië de lachers weer eens op zijn hand gekregen. In een dolletje wilde de bondscoach aanvoerder Memphis Depay op de mond kussen.

Van Gaal werd door een Argentijnse journalist gevraagd naar uitlatingen van Argentinië-speler Ángel di María, met wie hij in zijn tijd bij Manchester United werkte. De speler heeft Van Gaal na die periode zijn slechtste coach ooit genoemd, tot ongenoegen van oefenmeester. "Dat vind ik wel heel erg. Een coach moet soms wel eens beslissingen nemen, die niet altijd goed zijn."

'Op de mond'

Van Gaal haalt Depay, die naast hem op de persconferentie zit, als voorbeeld aan. Depay was ook speler van Manchester United toen Van Gaal daar coach was, maar kon lang niet altijd rekenen op een basisplaats. Toch is er nog sprake van een uitstekende relatie tussen de twee. "En nu zoenen we elkaar op de mond", zegt van Gaal lachend.

De opmerking van de bondscoach leidt tot hilariteit in de zaal en bij Depay zelf, die tegelijkertijd met een vinger te kennen geeft een kus niet te zien zitten. "Er wordt nu wel gelachen, maar ik heb Memphis gepasseerd voor de finale. Misschien is het wel een verkeerde beslissing geweest, maar kijk eens hoe wij nu met elkaar omgaan. Dat is heel anders. Een kus op de mond wil hij niet, jammer dan. Maar ook wel fijn."

Overigens is het niet de eerste keer dat Van Gaal een van zijn spelers kust of wil kussen. Eerder kon verdediger Denzel Dumfries rekenen op een dikke pakkerd van de bondscoach.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.