Terug

Volg Hart van Nederland

Van Gaal oogt meer ontspannen dan ooit: 'Ik ben heel blij dat Truus erbij is'

WK

6 dec 2022, 20:14

Het lijkt een trend te worden op dit WK in Qatar: een relaxte en goedlachse Louis van Gaal. De bondscoach oogt een paar dagen voor de wedstrijd tegen Argentinië ontzettend rustig. Als hem wordt gevraagd of hij van dit WK geniet zegt hij: "Als ik ergens om moet lachen, dan lach ik maar."

Hiermee doelt hij vooral op de vele persconferenties die hij bij moet wonen. Vaak zitten er fans van hem in de zaal en dat kan hij wel waarderen. "Zeker die internationale persconferenties zijn daardoor leuk", lacht hij.

Ouwehoeren

Op persoonlijk vlak gaat het verder gelukkig goed met hem. "Mijn ziekte kan ik prima managen hier. En daarbij geeft de komende kwartfinale mij veel extra energie." Makkelijk zal het vrijdag niet worden tegen topfavoriet Argentinië, maar de 71-jarige coach ziet het positief in. "We maken zeker wel een kans."

Dat 'zijn' Truus, zijn allerliefste, er ook nog eens bij is dit WK, maakt hem enorm blij mee. "Dan kan ik tenminste lekker tegen iemand ouwehoeren als ik in bed lig."

Geen voetbalticket

De bondscoach van het Nederlandse Elftal riep eerder nog de Hollandse fans alsnog op om naar Qatar te komen en 'massaal achter het elftal te gaan staan'. Edwin Blije en zijn zoon Dean probeerden gehoor te geven aan deze oproep kort na de winst in de achtste finale tegen de Verenigde Staten.

Meteen daarna boekten zij een vliegticket, maar een voetbalticket voor de wedstrijd was nergens meer te krijgen. In een speciaal geschreven gedicht, wat de vader voordraagt in Hart van Nederland, vraagt hulp aan Van Gaal. "Wij vragen u niet veel, slechts een kaartje voor ons twee. Als u dat regelt, juichen wij aanstaande vrijdag met u mee."

De bondscoach reageert. "Ik kan het mij niet voorstellen, er zijn volgens mij genoeg lege plekken in het stadion te vinden. Ik denk dat ze het maar bij de KNVB moeten melden, zij kunnen er misschien wat aan doen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.